Blog overzicht

9 november, 2018/ Even voorstellen/ Leestijd (4 min.)

Even voorstellen: Matthijs

Het is weer de hoogste tijd om een nieuw KICK! Digital lid aan jullie voor te stellen! Vandaag wordt ons een na laatste teamlid Matthijs geïntroduceerd. Hij is het team komen versterken als Social Media Specialist, maar mag zich ook YouTube expert en de nieuwe Carl Cox noemen. Lees hier hoe hij zijn nieuwe collega’s vindt, welk nummer niet mag ontbreken in zijn All-Time-Favourite Playlist en wat hij zou dan als hij nog maar een dag te leven had.

Lees blog
22 oktober, 2018/ Even voorstellen/ Leestijd (3 min.)

Even voorstellen: Sjoerd

Een spannende EVEN VOORSTELLEN vandaag, want het is de beurt aan een van de oprichters van KICK! Digital. Via dit blog krijg je alles te weten over Sjoerd wat je maar zou willen! Velen weten al dat hij een van de Founding Partners van Stuurlui is, erg sportief is en graag zijn rondjes fietst. Maar in dit blog lees je bijvoorbeeld over zijn favoriete KICK! Digital moment, wat hij van verkleedfeestjes vindt en nog veel meer.

Lees blog
21 augustus, 2018/ Online Marketing/ Leestijd ( min.)

Digital Media Trends & Ontwikkelingen

Digital Media is constant in beweging. Er is geen tijd om stil te zitten en jezelf niet te blijven ontwikkelen. Wanneer we kijken naar wat er dit jaar is gebeurd op het gebied van Digital Media zien we een groot aantal veranderingen. In dit blog zetten we een aantal belangrijke punten op een rij.

Lees blog
7 augustus, 2018/ Facebook advertising/ Leestijd (3 min.)

Facebook Statistieken

Vanaf juli 2018 zijn een aantal statistieken verwijderd die verouderd, overbodig, niet bruikbaar of niet vaak gebruikt zijn binnen Facebook Advertising. In dit blog lees je voor welke statistieken verwijderd zijn en wat voor gevolgen dit eventueel voor rapportages kan hebben. Tevens geven we per verwijderde statistiek advies over andere statistieken die wellicht beter gebruikt kunnen worden of die KICK! Digital al gebruikt.

Lees blog
2 augustus, 2018/ Even voorstellen/ Leestijd (3 min.)

Even voorstellen: Monique

Het is weer de hoogste tijd om een nieuw KICK! Digital lid aan jullie voor te stellen! Vandaag is het de beurt aan Monique. Een accountmanager die het servicen van klanten tot een ware kunst gemaakt heeft. Sportief als ze is, gaat ze graag een nieuwe uitdaging aan. Lees hier over de guilty pleasures van Monique, welke sporten ze graag beoefent en wat ze graag in het weekend doet.

Lees blog
20 juli, 2018/ Display advertising/ Leestijd (1 min.)

Mobile Canvas Scroller

De Mobile Canvas Scroller combineert de trends Mobile, Video en Interactie en biedt de adverteerder de mo-gelijkheid om video, tekst en beeld in een advertentie te voegen.

Lees blog
5 juli, 2018/ Instagram Marketing/ Leestijd (1 min.)

Instagram Videochat

Instagram timmert aan de weg en neemt steeds meer tijd van de Instagram Community. Nieuwe updates zijn er aan de lopende band en in navolging van IGTV, is er nu ook nóg een nieuwe functie op Instagram. Sinds vorige week kun je via Instagram Direct videochatten met maximaal drie andere personen.

Lees blog
25 juni, 2018/ Instagram Marketing/ Leestijd (2 min.)

IGTV

Instagram lanceert een gloednieuw videoplatform boordevol nieuwe mogelijkheden, genaamd IGTV. Zowel in je gewone Instagram-app als in een speciale IGTV-app kun je nu langere verticale video’s delen met (potentiële) volgers. Maar op welke manieren kunnen je IGTV nu het beste inzetten? In dit blog lees je een aantal mogelijkheden!

Lees blog
28 mei, 2018/ Events/ Leestijd (8 min.)

The Next Web

Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei was het tijd voor de dertiende editie van The Next Web. Groter en indrukwekkender dan voorgaande edities en vol met experts op het gebied van technologie en marketing. Technologie wordt niet langer meer als een industrie gezien, maar als onderliggende drijvende factor voor verandering en innovatie voor ieder bedrijf. Tijdens deze editie kregen de 15.000 bezoekers alle ins & outs over Blockchain en AI. Ook dit jaar was er een divers scala aan sprekers van toonaangevende bedrijven aanwezig die presenteerden hoe zij de ontwikkelingen van technologie binnen hun werkveld of bedrijven inzetten. In dit blog een kort overzicht van een aantal bezochte tracks en sprekers die we gehoord hebben tijdens The Next Web.

Lees blog
1 april, 2018/ Even voorstellen/ Leestijd (2 min.)

Even voorstellen: Jolijn

Het is weer de hoogste tijd om een nieuw KICK! Digital lid aan jullie voor te stellen! Vandaag is het de beurt Jolijn. Een traffic manager die graag haar handen uit de mouwen steekt, veel reist en niet gemakkelijk gek te krijgen is. Geen opdracht is te wild en het begrip ‘strakke deadline’ komt niet voor in haar woordenboek. Lees hier verder waarom Jolijn graag bij KICK! Digital werkt, wat ze vroeger wilde worden en welk land ze nog eens wil bezoeken.

Lees blog
14 maart, 2018/ Facebook advertising/ Leestijd (2 min.)

Minder bereik op je Facebook Pagina?

Het bereik op Facebook zal minder worden, want Facebook is begonnen met het beperken van posts van bedrijven in de tijdlijn van de gebruikers. Er wordt voorrang gegeven aan echte mensen, zoals je vrienden, kennissen en familie. Posts van pagina’s, ‘publieke content’, wordt minder minder belangrijk geacht. Maar dat is niet het enige: ook het soort content dat je als pagina deelt, maakt veel verschil. Het gaat er bij publieke posts om dat er conversaties tussen mensen ontstaan.

Lees blog
21 februari, 2018/ Even voorstellen/ Leestijd (2 min.)

Even Voorstellen: Eveline

Vandaag stellen we jullie graag onze nieuwste account manager voor. Eveline is een bezige bij die niet graag stil zit. Vroeger wilde ze graag piloot of binnenhuisarchitect worden. Tegenwoordig spendeert ze graag tijd met haar vrienden en mag je haar midden in de nacht wakker maken voor een tripje naar New York. Lees hier verder wat Eveline het liefst eet, hoe zij het KICK! Digital team versterkt en nog veel meer.

Lees blog
9 februari, 2018/ Instagram Marketing/ Leestijd (1 min.)

Carrouseladvertenties voor Instagram Stories

Sinds 1 februari biedt Instagram een selecte groep adverteerders de mogelijkheid om Carrousel Advertenties in te zetten via Instagram Stories. Carrouseladvertenties voor Instagram Stories werken hetzelfde als andere inhoud in Stories. Dit betekent dat je erin kunt tikken, heen en weer kunt vegen of de inhoud kunt pauzeren wanneer je wilt.

Lees blog
10 januari, 2018/ Online Marketing/ Leestijd (1 min.)

Betere Advertenties

Op basis van een uitgebreid onderzoek met meer dan 25.000 consumenten heeft de Coalition for Better Ads de standaarden van de initiële Better Ads Standards ontwikkeld voor Europa en Amerika. Zowel voor de desktop als de mobile ads werden de standaarden opgezet. Op deze manier probeert de coalitie betere advertenties en een prettigere user experience te garanderen op het web.

Lees blog
4 januari, 2018/ Display advertising/ Leestijd (2 min.)

WhatsApp berichten delen vanuit Display Advertenties

Display Advertenties kunnen een enorm bereik en een grote impact realiseren voor je product. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en doelstellingen bij het opmaken van display advertenties. Nu is er een mooie nieuwe mogelijkheid bijgekomen. Het is nu mogelijk om consumenten te stimuleren via WhatsApp een bericht met hun vrienden te delen vanuit de display advertentie.

Lees blog
3 januari, 2018/ Online Marketing/ Leestijd (2 min.)

Video View Completion Rate

Altijd al willen weten hoe het bekijken van video's positief beïnvloed kan worden? Nieuw onderzoek met neuroscience en machine learning tech toont effecten van video content op completion rate. In het onderzoek zijn de machine learning technologieën van de Video Intelligence API en de Cloud Vision API van Google gebruikt om de creatieve elementen van honderden video’s te coderen en registreren.

Lees blog
13 december, 2017/ Influencer Marketing/ Leestijd (3 min.)

Instagram Branded Content

Paid Partnership van Instagram is een tool om transparantie in Branded Content op Instagram te herbergen. De tool bestaat ​​uit een tag waarmee makers kunnen onthullen wanneer een bericht het resultaat is van een betaalde opdracht. Daarnaast geeft het inzichten aan bedrijven doordat zij de prestaties van hun campagnes zelf kunnen bijhouden. Uiteindelijk zorgen deze tools voor transparantie rond Branded Content voor de Instagram-community.

Lees blog
8 december, 2017/ Events, Online Marketing/ Leestijd (3 min.)

Data Emerce Engage Event 2017

Het Emerce Engage Event 2017 was gericht op nieuwe inzichten rond effectief gebruik van data, systemen en klantgegevens. Met een geïntegreerde aanpak voor een stijgende conversie en loyaliteit. Er waren diverse sprekers met diverse invalshoeken, waaronder data platformen, loyalty app providers en mediabureaus.

Lees blog
5 december, 2017/ Influencer Marketing, Instagram Marketing/ Leestijd (2 min.)

Instagram Paid Partnerships

Met de nieuwe tag ‘Paid partnerschap with’ in organische Posts en Stories, kunnen videomakers en bedrijven nu gemakkelijker dan ooit hun betaalde partnerschappen openbaar maken, waarbij de authenticiteit over de hele linie behouden blijft. Wanneer de partners deze tag gebruiken, hebben ze allebei toegang tot Insights om exact bij te houden hoe hun berichten en verhalen over hun merkinhoud presteren.

Lees blog
23 november, 2017/ Even voorstellen/ Leestijd (2 min.)

Even voorstellen: Sander

Vandaag is het de beurt aan ons digitaal ingenieus wonder Sander. Drie jaar geleden begon hij als online designer bij moederbedrijf KICK en momenteel ligt zijn focus bij data en de ontwikkelingen omtrent data gebruik. Bij KICK! Digital houdt hij zich bezig met business development. Je mag Sander midden in de nacht wakker maken als hij de loterij gewonnen heeft. In zijn vrije tijd besteed hij graag tijd met zijn vriendin en brouwt hij zijn eigen speciaalbieren. Hierover lees je hier uiteraard nog veel meer!

Lees blog
6 november, 2017/ Concept, Online Marketing/ Leestijd (2 min.)

De Leckere Meesterchef 2017

Een origineel en onderscheidend concept voor Brouwerij De Leckere moest het proeflokaal in Utrecht op karakteristieke wijze openen. Een lokale interactieve social media campagne die ervoor zorgde dat het proeflokaal bekend wordt als bier en spijs autoriteit.

Lees blog
3 november, 2017/ pDOOH/ Leestijd (1 min.)

Programmatic Display Out Of Home

Programmatic Display Out of Home is de nieuw generatie Out of Home adverteren. Met behulp van pDOOH kun je gericht beeldmateriaal onder de aandacht brengen.

Lees blog
2 november, 2017/ Instagram Marketing/ Leestijd (1 min.)

Instagram vs Snapchat Stories

Facebook heeft Snapchat geklopt met Instagram Stories en WhatsApp Status, beide gekopieerd van Snapchat Stories. Beide hebben inmiddels allebei 300 miljoen actieve dagelijkse gebruikers.

Lees blog
12 oktober, 2017/ Even voorstellen/ Leestijd (2 min.)

Even Voorstellen: Wendy

Vandaag is het de beurt aan het teamlid met de meeste kilometers bij KICK! Digital. Wendy is als accountmanager het eerste aanspreekpunt en het luisterend oor voor onze relaties (en ons). Als oud-wereld kampioen bowlen, is Wendy een ‘bezige bij’ die graag sport, kookt en als het even kan, de wereld rondreist! Bovendien is bij Wendy het glas vaker halfvol dan halfleeg en zal ze altijd een extra stapje zetten om een oplossing te vinden.

Lees blog
11 oktober, 2017/ Community Management/ Leestijd (3 min.)

Community Management

Een sterk merk of product heeft tegenwoordig zijn eigen community. Deze groep mensen is zeer belangrijk voor je merk want zij hebben vragen, wensen, eisen en ideeën. Luister niet alleen naar de mensen die energie steken in je merk, maar gebruik hun krachten! Lees hier de voordelen van community management en hoe het jouw merk kan versterken!

Lees blog
20 juni, 2017/ Influencer Marketing/ Leestijd (2 min.)

Influencer Marketing

Influencer marketing is het inzetten van invloedrijke personen om je doelgroep zo gericht mogelijk te bereiken. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn en waarom je influencers zou moeten inzetten in je strategie.

Lees blog
20 juni, 2017/ Display advertising/ Leestijd (2 min.)

Programmatic Marketing

Programmatic Marketing is de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon op het juiste apparaat te tonen. Programmatic marketing zorgt ervoor dat je advertenties hoogst relevant zijn op het moment dat de consument deze ziet.

Lees blog
20 juni, 2017/ Instagram Marketing/ Leestijd (3 min.)

Instagram Marketing

Instagram is het ideale platform om producten op een mooie visuele manier onder de aandacht te brengen. Mocht je nog twijfelen om Instagram in te zetten in je strategie, lees dan hier waarom je dit zou moeten doen.

Lees blog
20 juni, 2017/ LinkedIn/ Leestijd (2 min.)

LinkedIn Advertising

LinkedIn is het grootste professionele netwerk met meer dan 6 miljoen gebruikers in Nederland. Toch liep LinkedIn lange tijd achter wat betreft advertentiemogelijkheden. Met de komst van Lead Gen Forms en Matched Audiences is hier verandering in gekomen.

Lees blog
20 juni, 2017/ Snapchat/ Leestijd (3 min.)

Snapchat Ads Manager

Snapchat heeft momenteel in Nederland een betaversie uitgerold van hun self-service ad systeem en het is vergelijkbaar met de Facebook Business Manager: de Snapchat Ad Manager.

Lees blog
20 juni, 2017/ Youtube/ Leestijd (1 min.)

Bumper Ads en Branding

Short-form video-advertenties bieden nieuwe mogelijkheden voor mediaplannen. Zo zijn bumper ads sinds een klein jaar mogelijk via Youtube. Bumper ads zijn 6 seconde durende video’s die snel de aandacht grijpen. Binnen Google's eigen marketing teams, zijn er een aantal experimenten uitgevoerd om om te zien wat de meest effectieve en efficiënte video advertenties zijn.

Lees blog
16 juni, 2017/ Snapchat/ Leestijd (3 min.)

Snapchat Adverteren: nu mogelijk in Nederland

Snapchat is het snelst groeiende social medium in Nederland en het ideale kanaal om een jonge doelgroep te bereiken. Velen zaten er dan ook op te wachten, want het heeft even geduurd, maar nu is het mogelijk om te adverteren via Snapchat.

Lees blog
16 mei, 2017/ Even voorstellen/ Leestijd (2 min.)

Even voorstellen: Duco

Vandaag stellen we ons nieuwste teamlid aan je voor! Duco is sinds 1 mei werkzaam bij KICK! Digital als programmatic display specialist. Buiten werktijd besteedt Duco graag zijn vrije tijd met vrienden en het kijken van series. Hij houdt niet van kaasfondue en vindt dat hij meer zou moeten sporten.

Lees blog